GLASGLOBAL® 18008

Programvara för beräkning av statiskt bevis enligt DIN 18008 och belastningsantaganden enligt DIN EN 1991-1.

Professionell beräkning

Kraftfull statisk beräkning av glas enligt DIN 18008

R

Validerad

för beräkningar enligt DIN 18008

Kraftfull funktionalitet

för strukturell analys av fönster och fasader

GLASGLOBAL® 18008

Den professionella statikprogramvaran enligt DIN 18008 innehåller alla nödvändiga beräkningar och belastningar. Med GLASGLOBAL® kan glas enligt DIN 18008 dimensioneras statiskt. Alla laster som ska beaktas, t.ex. snö, vind, egenvikt, trafiklaster eller klimatvariationer i lufttryck och temperatur, testas under beräkningen. Spänning och nedböjning jämförs med de tillåtna värdena och visas på ett tydligt resultatuttryck.


Funktioner

  • Statisk verifiering av glasrutor enligt DIN 18008: 2012 del 1 till 6
  • Stort antal förinstallerade produkter, t.ex. glas, spets- och klämhållare
  • Beräkning enligt finita elementmetoden av alla former och förvaring av glaset
  • Maxvärden för nedböjning och spänning för de enskilda brickorna för relevanta och fritt definierade lastkombinationer
  • Verifiering av alla belastningsfall (snö, vind, egenvikt, trafiklaster)
  • Vind- och snölaster för Tyskland enligt EN 1991-1-3 och -4 med en modul för vind- och snölaster för Schweiz som tillval

Testa vår demoversion!

Varför GLASGLOBAL® 18008?

  • Certifierade av oberoende testinstitut
  • Resultaten är internationellt erkända
  • Extremt användarvänlig i drift
  • Pålitlig partner för långsiktig kundnöjdhet
  • Marknadsklara lösningar redan innan motsvarande lagar och standarder antas, med permanenta uppdateringar - Våra lösningar är alltid uppdaterade

Grundmodul
enligt DIN 18008 – 1+2

Punktfästa glasrutor enligt DIN 18008 – 3

Fallskyddsglas enligt DIN 18008 – 4

Bestämmelserna om glasdimensionering i Tyskland har utvecklats och ändrats kontinuerligt under de senaste åren. Det som fortfarande gäller är att det krävs en strukturell verifiering för glaskonstruktioner. De tidigare gällande föreskrifterna TRLV, TRAV och TRPV har ersatts av DIN 18008 Glas i byggnader – Design- och konstruktionsregler. Linjära glasrutor, som fortfarande definierades i TRLV fram till december 2010, har sedan dess inkluderats i DIN 18008 del 2. Till exempel baseras beräkningarna inte längre på en global säkerhetsfaktor, utan på partiella säkerhetsfaktorer. Dessa tar hänsyn till osäkerheterna i systemet, lasterna och materialen.

De tekniska reglerna för design och konstruktion av punktmonterade glas (TRPV) för vertikala och överliggande glas, som var giltiga fram till slutet av 2010, har ersatts av DIN18008 del 3. Standarden skiljer mellan två typer av stöd. Å ena sidan finns det skivfästen som fästs på glaset med hjälp av ett hål, och å andra sidan finns det klämfästen som fästs på glasets kant utan hål. Du kan snabbt ange och beräkna båda i GLASGLOBAL® med hjälp av modulen för punktfästen.

Om glaselement hindrar människor från att falla från hög höjd kallas detta för fallskyddsglas, vilket regleras i DIN 18008 del 4. Förklaring av de enskilda kategorierna:

  • Kategori A: Glas som måste överföra horisontella levande laster eftersom det inte har en bärande tvärbalk eller en utskjutande dragbalk på den höjd som krävs för att bära horisontella levande laster i enlighet med DIN EN 1991-1-1:2010-12, 6.4 och DIN EN 1991-1-1/NA:2010-12,6.4.

  • Kategori B: Glasbalustrader som är fastspända nedtill och vars enskilda glasrutor är förbundna med en kontinuerlig handledare på erforderlig höjd.

  • Kategori C1: Räckesfyllningar som inte behöver bära horisontella levande laster på den erforderliga höjden.

  • Kategori C2: Glas under en bärande spröjs som är placerad på föreskriven höjd och som inte behöver överföra horisontella levande laster på föreskriven höjd.

  • Kategori C3: Glas med ett bärande spröjs placerat framför på den erforderliga höjden, som inte behöver överföra horisontella levande laster på den erforderliga höjden.
Du kan beräkna sådana glasrutor i programmet enligt gällande standard utan att behöva göra några extra inmatningar.
Read more

Walk-on-glasning
enligt DIN 18008 – 5

Tillgänglig inglasning
enligt DIN 18008-6

Produktspecifik skjuvmodul

De ytterligare kraven för walk-on-glas regleras i del 5 i DIN 18008. Detta glas måste bestå av laminerat säkerhetsglas med minst tre rutor. Både symmetriskt och asymmetriskt laminerat säkerhetsglas kan beräknas.

I enlighet med DIN 18008-6 har tillägget "Accessible" implementerats i GLASGLOBAL®. DIN 18008-6 skiljer mellan följande typer av glas:

  • Tillgänglig inglasning Inglasning som kan öppnas för underhållsarbete (t.ex. rengöring).
  • Fallskyddande glas Glas som inte går att gå på och som är placerat nära områden som kan nås för underhållsarbete.
Läs mer

De ytterligare kraven för walk-on-glas regleras i del 5 i DIN 18008. Detta glas måste bestå av laminerat säkerhetsglas med minst tre rutor. Både symmetriskt och asymmetriskt laminerat säkerhetsglas kan beräknas.

Vind- och snölast Tyskland

Storlek matris

Ytterligare moduler

Genom att ange postnumret bestäms vind- och snölastzonen automatiskt och alla nödvändiga värden matas in.

Få en snabb överblick över vilka dimensioner som är lämpliga för dina glasrutor och hur hög utnyttjandegraden är.

  • Skärmtak
    Beräkning av skärmtak enligt DIN EN 1991-1-4 / NA2010-12
  • Membranspänning
    Beaktar membranets spänningseffekt enligt DIN EN 13474-2: 2000
[et_pb_text

Andra varianter & funktioner

GLASGLOBAL® 16612

GLASGLOBAL® AGSB

GLASGLOBL® Schweiz

GLASGLOBAL® 16612 kan användas för statisk dimensionering av glas i enlighet med den europeiska standarden (EN16612). Alla laster som ska beaktas, t.ex. snö, vind, egenvikt, trafiklaster eller klimatvariationer i lufttryck och temperatur, kontrolleras under beräkningen. Spänning och nedböjning jämförs med tillåtna värden och visas på en tydlig utskrift av resultaten.

Med AGSB kan glas dimensioneras statiskt i enlighet med ÖNORM B 3716. Alla laster som ska beaktas, t.ex. snö, vind, egenvikt, trafiklaster eller klimatvariationer i lufttryck och temperatur, kontrolleras under beräkningen. Spänning och nedböjning jämförs med de tillåtna värdena och visas på en tydlig utskrift av resultaten.

Med GLASGLOBAL® Switzerland kan glas dimensioneras statiskt i enlighet med SIA 2057. Alla laster som ska beaktas, t.ex. snö, vind, egenvikt, trafiklaster eller klimatvariationer i lufttryck och temperatur, kontrolleras under beräkningen. Spänning och nedböjning jämförs med de tillåtna värdena och visas på en tydlig utskrift av resultaten

GLASGLOBAL® ASTM

SOMMERGLOBAL Moln

GLASGLOBAL® ASTM kan användas för statisk dimensionering av glas i enlighet med E1300-16. Alla laster som ska beaktas, t.ex. snö, vind, egenvikt, trafiklaster eller klimatvariationer i lufttryck och temperatur, kontrolleras under beräkningen. Spänning och nedböjning jämförs med de tillåtna värdena och visas på en tydlig utskrift av resultaten.

  • Spara lokala beräkningar från SommerGlobal i molnet
  • Hämta beräkningar från molnet oavsett plats
  • Ladda och redigera objekt när som helst och var som helst
  • Visa korrektur som mobila dokument
  • Manuell lagring av användaren
  • Krypterad data

Testa vår demoversion!

Testa vår demoversion!

Våra kunders feedback

"Som långvarig partner till Sommer Informatik har vi använt programvaran GLASGLOBAL® sedan DIN 18008 introducerades. I samarbete med TU Dresden har vi testat olika program för glasstatik. GLASGLOBAL® är för närvarande den enda programvaran som uppfyller 100 % av de obligatoriska kraven. Sommer Informatik kunde också täcka 52% av de kriterier som är bra att ha."


Bundesverband Flachglas e.V.

Bundesverband Flachglas (BF) uppstod 1987 genom en sammanslagning av Bundesverband des Deutschen Flachglas - Großhandels, Bundesverband der Deutschen Isolierglashersteller och Fachverband Flachglas veredelnde Industrie. Idag har BF mer än 110 medlemsföretag med totalt över 220 produktionsanläggningar och cirka 50 stödjande medlemmar.

Kontaktpersoner: Jochen Grönegräs

.Referenzen-Logo { height: 100px; } .UnternehmenInfo { font-size: 13px; }

"Interpane Glasgesellschaft mbH har varit en entusiastisk kund till Sommer Informatik GmbH i många år. Beräkningen med GLASGLOBAL® fungerade också snabbt och effektivt för oss efter en kort utbildningsperiod, varför vi bara kan rekommendera detta verktyg."


Interpane Glasgesellschaft mbH

Interpane Glas Industrie AG är en tysk tillverkare av planglas med säte i Lauenförde. Företaget tillverkar glasprodukter på tio platser i Tyskland, Österrike och Frankrike.

Kontaktpersoner: Steffen Schäfer - info@interpane.com

.Referenzen-Logo { height: 100px; } .UnternehmenInfo { font-size: 13px; }

"I våra dagliga värmesimuleringar av fönster och fasader är strukturella beräkningar av glas bara en impopulär nödvändighet i förbigående. Med GLASGLOBAL® kan detta dock göras snabbt och kostnadseffektivt. Det är därför vi älskar att arbeta med GLASGLOBAL®."


Ingenjörsbyrån Bauwerk

Ingenjörsbyrån har varit verksam sedan 1998 och erbjuder tjänster inom byggnadsfysik och fönsterteknik.

Kontaktpersoner: Sebastian Deckert - info@waermeschutz.cc

.Referenzen-Logo { height: 100px; } .UnternehmensInfo { font-size: 13px; }

"GLASGLOBAL® kan bara rekommenderas! Verktyget stöder användaren professionellt i de enskilda beräkningsstegen och leder dig till strukturanalysen efter bara några få inmatningar."


Saint-Gobain Tyskland

Saint - Gobain är en glastillverkare grundad 1665 som är verksam över hela världen. Saint-Gobain är den ledande producenten av planglas i Europa och den globala marknadsledaren inom området för belagt glas. Saint - Gobain Glass Deutschland GmbH har varit kund hos Sommer Informatik GmbH sedan 2007.

Kontaktpersoner: Jürgen Künsting

.Referenzen-Logo { height: 100px; } .UnternehmenInfo { font-size: 13px; }

"Vi är entusiastiska GLASGLOBAL®-användare. Bland annat är möjligheten att kontrollera alla lastfall enastående."


UNIGLAS GmbH & Co. KG

UNIGLAS GmbH & Co. KG är ett unikt samarbete mellan medelstora, oberoende företag inom isolerglasproduktion och glasbearbetningsindustri med anläggningar i Tyskland, Österrike, Schweiz, Belgien och Nederländerna.

Kontakt: Thomas Fiedler Thomas Fiedler

.Referenzen-Logo { height: 100px; } .UnternehmensInfo { font-size: 13px; }

Förklaring av termer

Dreidimensional-Icon

Statik (DIN 18008-1,-2)

Bestämmelserna för glasdimensionering i Tyskland har ständigt utvecklats och ändrats under de senaste åren. Det som dock fortfarande gäller är att det krävs en strukturell verifiering för glaskonstruktioner. De tidigare gällande reglerna TRLV, TRAV och TRPV har ersatts av DIN 18008 Glas i byggnader – Design- och konstruktionsregler.
Dreidimensional-Icon

Punktfixerad (DIN 18008-3)

De tekniska reglerna för utformning och utförande av punktmonterade fönster (TRPV) för vertikala fönster och takfönster, som var giltiga fram till slutet av 2010, har ersatts av DIN18008 del 3.
Dreidimensional-Icon

Fallskydd (DIN 18008-4)

Om glaselement hindrar människor från att falla från hög höjd, kallas detta för fallskyddsglas, vilket regleras i DIN 18008 del 4. Standarden skiljer mellan tre kategorier A, B och C och baseras i allmänhet på de TRAV-föreskrifter som en gång var i kraft.
Dreidimensional-Icon

Walk-on (DIN 18008-5)

De ytterligare kraven för walk-on-glas regleras i del 5 i DIN 18008. Dessa glas måste bestå av laminerat säkerhetsglas med minst tre rutor. Både symmetriskt och asymmetriskt laminerat säkerhetsglas kan beräknas.
Dreidimensional-Icon

Tillgänglig (DIN 18008-6)

Tillägget ”Accessible” har implementerats i GLASGLOBAL® i enlighet med DIN 18008-6.
Dreidimensional-Icon

Produktberoende skjuvmodul

I GlasGlobal, kan skjuvmodulen för kompositskikt tas med i beräkningen beroende på belastningstyp.
Dreidimensional-Icon

Ljuddatabas

Det finns för närvarande över 150 produkter i ljuddatabasen, som alla lagras tillsammans med relevant testcertifikat och kan användas för beräkningar.
Dreidimensional-Icon

Storleksmatris

Se snabbt vilka dimensioner som är lämpliga för dina glasrutor och hur stor deras användningsgrad är.
Dreidimensional-Icon

Membranspänning

Tar hänsyn till membranets spänningseffekt enligt DIN EN 13474-2 : 2000.
Dreidimensional-Icon

Canopies

I GlasGlobal, kan skjuvmodulen för kompositskikt tas med i beräkningen beroende på belastningstyp.
Dreidimensional-Icon

Vind- och snöbelastning

Genom att ange postnumret, bestäms vind- och snölastzonen automatiskt och alla nödvändiga värden infogas.