GLASGLOBAL® AGSB

Výpočet statického overenia zasklenia podľa ÖNORM B 3716 a predpokladov zaťaženia podľa ÖNORM EN/B 1991 – 1 časť 1 až 4.

Profesionálny výpočet

Výkonný výpočet statiky skla podľa ÖNORM B 3716

Výkonné funkcie

na štrukturálnu analýzu okien a fasád

GLASGLOBAL® AGSB

Profesionálny statický softvér AGSB podľa ÖNORM B 3716 obsahuje všetky potrebné výpočty a predpoklady zaťaženia. Pomocou AGSB možno staticky dimenzovať sklo podľa ÖNORM B 3716, pričom sa počas výpočtu kontrolujú všetky zaťaženia, ktoré treba zohľadniť, ako napríklad sneh, vietor, vlastná hmotnosť, dopravné zaťaženie alebo klimatické výkyvy tlaku vzduchu a teploty. Napätie a priehyb sa porovnajú s prípustnými hodnotami a zobrazia sa na prehľadnom výtlačku.


Funkcie

  • Horizontálne a vertikálne zasklenie, ochrana proti pádu, pochôdzne, pochôdzne a dopravné zasklenie
  • Určenie hrúbky skla a výpočet statickej odolnosti podľa platných noriem
  • Zaťaženie vetrom a snehom a miestne výšky podľa PSČ alebo miestneho názvu
  • Automatická optimalizácia hrúbky skla
  • Určenie skrátenia pohľadu
  • Overenie zaťaženia okrajového tesnenia
  • Najnovšie verzie noriem ÖNORM EN/B 1991-1 a ÖNORM B 3716
  • FEM - Výpočtové jadro pre bodovo namontované disky
  • Nové matematické výpočtové jadro
  • Možnosť použitia viacerými užívateľmi: Na jednej databáze môže pracovať niekoľko editorov
  • Možnosť použitia servera: Inštalácia na sieťový alebo terminálový server, Citrix a mnoho ďalšieho.

Vyskúšajte našu demo verziu!

Prečo práve GLASGLOBAL® AGSB?

  • Certifikované nezávislými testovacími inštitútmi
  • Výsledky sú medzinárodne uznávané
  • Mimoriadne užívateľsky prívetivé ovládanie
  • Spoľahlivý partner pre dlhodobú spokojnosť zákazníkov
  • Riešenia pripravené na trh ešte pred prijatím príslušných zákonov a noriem s neustálymi aktualizáciami - Naše riešenia sú vždy aktuálne

Ďalšie varianty a funkcie

GLASGLOBAL® 16612

GLASGLOBAL® 18008

GLASGLOBL® Schweiz

GLASGLOBAL® 16612 možno použiť na statické dimenzovanie skla v súlade s európskou normou (EN16612). Počas výpočtu sa kontrolujú všetky zaťaženia, ktoré treba zohľadniť, ako napríklad sneh, vietor, vlastná hmotnosť, dopravné zaťaženie alebo klimatické výkyvy tlaku vzduchu a teploty. Napätie a priehyb sa porovnávajú s prípustnými hodnotami a zobrazujú sa na prehľadnom výtlačku výsledkov.

Mit GLASGLOBAL® können Gläser gemäß DIN 18008 statisch dimensioniert werden. Dabei werden alle zu berücksichtigenden Lasten wie Schnee, Wind, Eigengewicht, Verkehrslasten oder klimatisch bedingte Schwankungen des Luftdrucks und der Temperatur bei der Berechnung geprüft. Spannung und Durchbiegung werden mit den zulässigen Werten abgeglichen und auf einem übersichtlichen Ergebnisausdruck dargestellt.

Pomocou systému GLASGLOBAL® Switzerland je možné staticky dimenzovať sklo v súlade s normou SIA 2057. Počas výpočtu sa kontrolujú všetky zaťaženia, ktoré treba zohľadniť, ako napríklad sneh, vietor, vlastná hmotnosť, dopravné zaťaženie alebo klimatické výkyvy tlaku vzduchu a teploty. Napätie a priehyb sa porovnajú s prípustnými hodnotami a zobrazia sa na prehľadnom výtlačku výsledkov

GLASGLOBAL® ASTM

SOMMERGLOBAL Cloud

GLASGLOBAL® ASTM možno použiť na statické dimenzovanie skla v súlade s normou E1300-16. Počas výpočtu sa kontrolujú všetky zaťaženia, ktoré treba zohľadniť, ako napríklad sneh, vietor, vlastná hmotnosť, dopravné zaťaženie alebo klimatické výkyvy tlaku vzduchu a teploty. Napätie a priehyb sa porovnávajú s prípustnými hodnotami a zobrazujú sa na prehľadnom výtlačku výsledkov.

  • Uloženie lokálnych výpočtov zo SommerGlobal do cloudu
  • Získavanie výpočtov z cloudu bez ohľadu na umiestnenie
  • Načítanie a úprava položiek kedykoľvek a kdekoľvek
  • Zobrazujte dôkazy ako mobilné dokumenty
  • Manuálne ukladanie používateľom
  • Šifrované údaje

Vyskúšajte našu demo verziu!

Spätná väzba našich zákazníkov

"Ako dlhoročný partner spoločnosti Sommer Informatik používame softvér GLASGLOBAL® od zavedenia normy DIN 18008. V spolupráci s TU Drážďany sme testovali rôzne programy na statiku skla. GLASGLOBAL® je v súčasnosti jediným softvérom, ktorý spĺňa 100 % povinných požiadaviek. Sommer Informatik dokázal pokryť aj 52 % kritérií "nice-to-have".

<div style="display: flex; justify-content: center; align-items: center;"> <img class="Referenzen-Logo" src="https://www.sommer-informatik.com/wp-content/uploads/2024/02/Logo_Bundesverband_Flachglas-150x150-1.png" alt="Logo Bundesverband Flachglas" />

Bundesverband Flachglas e.V.

Bundesverband Flachglas (BF) vznikol v roku 1987 zlúčením Bundesverband des Deutschen Flachglas - Großhandels, Bundesverband der Deutschen Isolierglashersteller a Fachverband Flachglas veredelnde Industrie. V súčasnosti má BF viac ako 110 členských spoločností s celkovo viac ako 220 výrobnými závodmi a približne 50 podporných členov.

Kontakt: Mgr: Jochen Grönegräs

.Referenzen-Logo { height: 100px; } .UnternehmenInfo { font-size: 13px; }

"Spoločnosť Interpane Glasgesellschaft mbH je už mnoho rokov nadšeným zákazníkom spoločnosti Sommer Informatik GmbH. Výpočet pomocou GLASGLOBAL® nám aj po krátkom zaškolení fungoval rýchlo a efektívne, preto môžeme tento nástroj len odporučiť."

<div style="display: flex; justify-content: center; align-items: center;"> <img class="Referenzen-Logo" src="https://www.sommer-informatik.com/wp-content/uploads/2023/08/interpane.png" alt="Logo Interpane Glasgesellschaft mbH" />

Interpane Glasgesellschaft mbH

Interpane Glas Industrie AG je nemecký výrobca plochého skla so sídlom v Lauenförde. Spoločnosť vyrába sklenené výrobky na desiatich miestach v Nemecku, Rakúsku a Francúzsku.

Kontaktná osoba: prof: Steffen Schäfer - info@interpane.com

.Referenzen-Logo { height: 100px; } .UnternehmenInfo { font-size: 13px; }

"V našich každodenných tepelných simuláciách okien a fasád sú štrukturálne výpočty skla len letmo spomenutou nepopulárnou nevyhnutnosťou. Vďaka systému GLASGLOBAL® sa to však dá urobiť rýchlo a cenovo výhodne. Preto sa nám práca so systémom GLASGLOBAL® páči."

<div style="display: flex; justify-content: center; align-items: center;"> <img class="Referenzen-Logo" src="https://www.sommer-informatik.com/wp-content/uploads/2023/08/Bauwerk.jpg" alt="Logo Ingenieurbüro Bauwerk" />

Ingenieurbüro Bauwerk

Inžinierska kancelária pôsobí od roku 1998 a ponúka služby v oblasti stavebnej fyziky a okennej techniky.

Kontakt: Mgr: (FH) Roland Steinert - info@waermeschutz.cc

.Referenzen-Logo { height: 100px; } .UnternehmenInfo { font-size: 13px; }

"GLASGLOBAL® možno len odporučiť! Nástroj odborne podporuje používateľa v jednotlivých krokoch výpočtu a už po niekoľkých zadaniach vás dovedie k štrukturálnej analýze."

<div style="display: flex; justify-content: center; align-items: center;"> <img class="Referenzen-Logo" src="https://www.sommer-informatik.com/wp-content/uploads/2024/02/Saint-Gobain_logoshape_RGB-150x150-1.png" alt="Logo Saint-Gobain Deutschland" />

Saint-Gobain Deutschland

Saint - Gobain je výrobca skla založený v roku 1665, ktorý pôsobí po celom svete. Saint - Gobain je popredným výrobcom plochého skla v Európe a svetovým lídrom na trhu v oblasti skla s povrchovou úpravou. Spoločnosť Saint - Gobain Glass Deutschland GmbH je zákazníkom spoločnosti Sommer Informatik GmbH od roku 2007.

Kontakt: Mgr: Jürgen Künsting

.Referenzen-Logo { height: 100px; } .UnternehmenInfo { font-size: 13px; }

"Sme nadšení používatelia systému GLASGLOBAL®. Okrem iného je vynikajúca možnosť kontroly všetkých prípadov zaťaženia."

<div style="display: flex; justify-content: center; align-items: center;"> <img class="Referenzen-Logo" src="https://www.sommer-informatik.com/wp-content/uploads/2024/02/logo-uniglas_sommer_informatik.png" alt="Logo Saint-Gobain Deutschland" />

UNIGLAS GmbH & Co. KG

Spoločnosť UNIGLAS GmbH & Co. KG je jedinečnou kooperáciou stredne veľkých, nezávislých spoločností v oblasti výroby izolačného skla a spracovania skla so sídlami v Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Belgicku a Holandsku.

Kontakt: Ing: Thomas Fiedler

.Referenzen-Logo { height: 100px; } .UnternehmenInfo { font-size: 13px; }

Vysvetlenie pojmov

Dreidimensional-Icon

Zvuková databáza

V súčasnosti je v databáze zvukov viac ako 150 produktov, ktoré sú všetky uložené spolu s príslušným certifikátom o skúške a možno ich použiť na výpočty.
Dreidimensional-Icon

Veľkostná matica

Na prvý pohľad zistíte, ktoré rozmery by boli vhodné pre vaše zasklenie a aký veľký je stupeň ich využitia.
Dreidimensional-Icon

Zaťaženie vetrom a snehom

Zadaním PSČ, sa automaticky určí zóna zaťaženia vetrom a snehom a vložia sa všetky požadované hodnoty.
Dreidimensional-Icon

Membránové napätie

Zohľadňuje účinok napnutia membrány podľa normy DIN EN 13474-2 : 2000.
Dreidimensional-Icon

Canopies

Výpočet striech podľa normy DIN EN 1991-1-4/NA2010-12.