WINSLT®

Професионалният софтуер за производители на стъкло и ламели

Професионално изчисление

Ug-стойност, g-стойност, отражение, поглъщане, пропускане, gtot-стойност, SHGC-стойност

R

Валидирани

за изчисляване на фотометрични, слънчеви и топлинни параметри

Мощна функционалност

с декларация за експлоатационни показатели и маркировка СЕ

WINSLT®

WINSLT® е софтуерно решение за изчисляване на фотометрични, слънчеви и топлинни характеристики на остъкляване в комбинация със слънцезащита. В WINSLT® могат да се импортират и използват собствени набори от спектрални данни за покрития, стъкла и слънцезащита. Климатичните гранични условия могат да се избират свободно. Освен това структурата може да се състои от произволен брой стъкла, а като допълнение се предлага модул за ламели. След вашето изчисление определените данни за експлоатационните характеристики за съответните варианти на продукта могат просто да се прехвърлят в декларацията за експлоатационни характеристики и да се разпечатат.


Характеристики

  • Обширна база данни с различни продукти от международни производители на стъкло и слънцезащитни продукти
  • Импортиране на собствени спектрални данни
  • Гранични условия в съответствие с EN 52022-3 или свободно дефинирани
  • Изчисления в съответствие с американския стандарт ISO 15099/ASHRAE
  • Изчисляване на всяка структура на стъклопакета
  • Показване на температурната крива в напречното сечение
  • Изчисляване на отражението, пропускането и поглъщането
  • Създаване на декларация за експлоатационни характеристики и маркировка CE за всякакви стъклени структури на много езикови версии

Тествайте нашата демо версия!

Защо WINSLT®?

  • Сертифицирани от независими институти за изпитване
  • Резултатите са международно признати
  • Изключително лесна за използване работа
  • Надежден партньор за дългосрочна удовлетвореност на клиентите
  • Готови за пазара решения още преди приемането на съответните закони и стандарти, както и постоянни актуализации - нашите решения са винаги актуални

WINSLT®

Стандарти в WINSLT®

Вакуумно стъкло

Ламели

Всяка структура може да бъде създадена за кратко време и инсталирана в съответствие със стандартите:

  • БДС EN ISO 673 ->Високастойност
  • EN 410 -> g-стойност, отражение, поглъщане, пропускане
  • EN ISO 52022-3 ->gtot стойност
  • ISO 15099 / ASHRAE -> стойност Ug, стойност SHGC, отражение, поглъщане, пропускане

може да се изчисли. Сертифицираният от ift-Rosenheim софтуер също така генерира декларация за експлоатационни характеристики и CE етикет за стъклопакета.

Вакуумното стъкло се използва все по-често поради по-леката си конструкция, съчетана с високи изолационни стойности – особено при обновяването на стари сгради и в областта на паметниците на културата. Новата добавка на WINSLT взема предвид това. За първи път е възможно да се извърши точно, напълно автоматично изчисление на вакуумното остъкляване въз основа на съществуващите стандарти ISO/FDIS.

Създаване на всякакви ламели за щори (ширина, разстояние, наклон, положение на слънцето) от всякакви материали за ламели.

Декларация за експлоатационни показатели/CE етикетиране

Екстрактор

ASHRAE

На 1 юли 2013 г. Директивата за строителните продукти беше заменена със задължителна сила от новия Регламент за строителните продукти. Поради правната си форма Регламентът за строителните продукти се прилага еднакво във всички държави членки. С въвеждането му маркировката "СЕ" също беше стандартизирана в целия ЕС. Прилаганите преди това национални разпоредби вече не се прилагат. Поради това маркировката "СЕ" също е задължителна във всички държави членки.

    Декларацията за експлоатационни показатели замества старата декларация за съответствие. Основната разлика тук е, че декларацията за експлоатационни показатели трябва да бъде създадена не само за определени типове продукти, но и за всеки отделен продукт, което води до по-големи усилия за производителите. Създаването на декларация за експлоатационни показатели е интегрирано в WINSLT®. След като изчислението бъде извършено в WINSLT®, съответната декларация за експлоатационни показатели може да бъде отпечатана. Техническите стойности от изчислението се прехвърлят в декларацията за експлоатационни показатели.
Weiterlesen

Извличане на спектрални данни на ЛСГ филми от спектралните данни на цели ЛСГ структури и извличане на спектрални данни на покрития от спектралните данни на покрити стъкла. След това извлечените данни могат да се комбинират с други стъкла, както са измерени.

Изчисляване на радиационните и топлинните характеристики в съответствие с ISO 15099 със спецификациите на ASHRAE. Стандартът ISO 15099, приложим в Северна Америка за изчисляване на топлинните характеристики на прозорци, врати и устройства за слънчево засенчване, посочва два начина за изчисляване на характеристичната стойност в някои случаи.

    По тази причина професионалната асоциация на всички компании от сектора на отоплението, охлаждането, вентилацията и климатизацията в САЩ, известна още като ASHRAE, определя кой път трябва да се избере. Базата за изчисление от стандарта със спецификациите на ASHRAE, някои от които включват и стандартите на NFRC, са имплементирани в алгоритъма на софтуера.
Прочетете повече

Допълнителни варианти и функции

SOMMERGLOBAL Cloud

  • Запазване на локални изчисления от SommerGlobal в облака
  • Извличане на изчисления от облака, независимо от местоположението
  • Зареждайте и редактирайте елементи по всяко време и навсякъде
  • Преглеждайте доказателствата като мобилни документи
  • Ръчно съхранение от потребителя
  • Криптирани данни

Тествайте нашата демо версия!

Тествайте нашата демо версия!

Нашите клиенти казват

"Interpane Glasgesellschaft mbH е ентусиазиран клиент на Sommer Informatik GmbH от много години. Изчисленията с WINSLT® също работиха бързо и ефективно за нас след кратък период на обучение, поради което можем само да препоръчаме този инструмент."


Interpane Glasgesellschaft mbH

Interpane Glas Industrie AG е германски производител на плоско стъкло със седалище в Лауенфьорде. Дружеството произвежда продукти за стъклопакети в десет обекта в Германия, Австрия и Франция.

За контакти: проф: Щефен Шефер - info@interpane.com

"WINSLT® е мощен и много важен за нас инструмент, който професионално подпомага потребителя при извършване на изчисленията."


Ingenieurbüro Bauwerk

Инженерното бюро работи от 1998 г. и предлага услуги в областта на строителната физика и прозоречната техника.

За контакти: инж: (FH) Роланд Щайнерт - info@waermeschutz.cc

Обяснение на термините

Dreidimensional-Icon

Вакуумно стъкло

Вакуумното стъкло се използва все по-често поради по-леката си конструкция в съчетание с високи изолационни стойности – особено при саниране на стари сгради и в областта на защитата на паметници на културата.
U-Wert-Icon

Louver

Създаване на всякакви ламели за жалузи (ширина, разстояние, наклон, положение на слънцето) от всеки материал за жалузи.

ASHRAE

Изчисляване на радиофизични и термотехнически характеристики съгласно ISO 15099 с изискванията на ASHRAE.
Feuchte-Icon

Extractor

Извличане на спектрални данни от филми от ламинирано стъкло (VSG) от спектралните данни на цели сглобки от ламинирано стъкло и извличане на спектрални данни от покрития от спектралните данни на стъкла с покритие.
Dreidimensional-Icon

Декларация за експлоатационни показатели/маркировка CE

В WINSLT®, е интегрирано създаването на декларация за експлоатационни показатели. След извършване на изчислението в WINSLT® може да се отпечата съответната декларация за експлоатационни показатели.